Skip to content

Salapoliisisalaatti

marraskuu 17, 2011

Erinäisten vihersmoothie-kokeilujen jälkeen totesin, että salaatit salaattina ja hedelmät hedelminä. Vaikka sitten pitäisi sitä salaattia pureskella vähän enemmän, jotta klorofyllit ja foolihapot oikein potkaisisivat elimistöä vauhtiin.

Tämä päätös olikin helppo, kun olimme kerran maistaneet ja sittemmin ratkaisseet mysteerin nimeltä Nea Makri ja vihreän salaatin arvoitus.

Palaamme ajassa hämyisään, kreikkalaiseen syysiltaan, kun jälleen kerran kauppareissusta oli vierähtänyt liikaa päiviä ja jääkaapin sisältö ei insipiroinut edes Tunnelmakokkia. Niin ajoimme vuoren rinnettä alas Egeanmeren rantaan Nea Makrin kaupunkiin, ja poikkesimme meille uuteen tavernaan, jonka listalta löytyi vihreä salaatti Roquefort-kastikkeella (πράσινη σαλάτα με σος ροκφόρ).

Muun ruoan ohessa rouskutimme salaattia tyytyväisinä miettien, että miten tämä tehdään kotona? Mitä on tämä kolmas, vaalea kastike? Miksi emme koskaan mausta salaattia sinihomejuustokastikkeella? Miksi vihreässä salaatissa pitäisi aina olla kurkkua?

Tavernan menussa lueteltiin salaattiainekset, joten mysteerin ratkaiseminen ei vienyt yöunia tai häirinnyt päivittäistä työntekoa. Pientä päänvaivaa aiheutti kuitenkin se, oliko salaatissa kaksi vai kolme erilaista kastiketta, ja mikä on paras tapa tehdä sinihomejuustokastike.

Mutta näin se menee:

Vihreä salaatti sinihomejuustokastikkeella (kahdelle)

1 iso puntti rucolaa

Roomansalaattia

Mitä vihreää sattuu kotona olemaan, vaikka tuoretta pinaattia

Kastike:

100 g sinihomejuustoa

1 tl sinappia

1 rkl jogurttia, smetanaa tms.

tilkka maitoa tai kermaa

Lisäksi: hunajabalsamicoa (tai tavallista balsamicoa)

Koristeluun: saksanpähkinöitä

Pese salaattiainekset huolellisesti ja valuta tai linkoa kuivaksi.

Salaatin kuivuessa tee kastike: murusta sinihomejuusto haarukalla, lisää sekaan sinappi, sitten jogurtti ja maito niin, että kastike on notkeaa.

Revi salaatti kulhoon ja kaada päälle reippaasti hunajabalsamicoa. Sekoita ja varmista, että salaatissa on tarpeeksi niin rucolaa kuin balsamicoakin pikanttia makua antamassa.

Laita salaatti tarjoiluastiaan ja lusikoi sinihomejuustokastike päälle. Mehukasta on! Halutessasi lisää saksanpähkinöitä tuomaan vähän glamouria, ettei menisi liian arkiseksi ja yksinkertaiseksi.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. marraskuu 17, 2011 21:12

    Tuo kuulostaa maukkaalta! Täytyypä kokeilla pian.

    • tammikuu 20, 2012 13:11

      Toivottavasti kokeiltu on ja hyvää oli! Syksyllä tein tätä itse jatkuvasti, nyt taidan tosin odotella kevään rucola-satoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: