Skip to content

Joulurauhaa!

joulukuu 26, 2011

Nyt kun joulu on melkein ohi, se joulurauha vasta tuleekin. Syödään rääppeitä eikä ole juuri menoja. Ollaan vaan, ja luetaan hyviä kirjoja takkatulen loisteessa. Lopetin juuri Victoria Hislopin uusimman kirjan ’The Thread’. Loistava lukuelämys! Vaikka tarina kertoo tietysti ihmisistä, yhtälailla pääosassa on Thessalonikin kaupunki. Satamakaupunki, jossa aikoinaan elivät niin muslimit, juutalaiset kuin kristitytkin, kunnes vuosikymmenten virratessa historia päätti toisin.

Kirja avaa ikkunan myös kankaiden ja räätälien maailmaan. Hislop kuvailee ompelua, kankaita, kirjailua, neuloja ja lankoja sellaisella lämmöllä, että itsekin melkein jo kaivaa ristipistolangat esille. Sovitusten, kirjonnan, kaupan ja nauhojen lomassa päähenkilöt rakastavat, vihaavat, etsivät ja kaipaavat. Taustalla myllertää toinen maailmansota tai Kreikan sisällissota. Historialliset tapahtumat peilaavat mielenkiintoisella tavalla sitä, miten kreikkalaiset raegoivat nykyisessäkin vaikeassa tilanteessa.

Nyt olemme kuitenkin Ateenassa vuonna 2011. Sen verran muusta joulunvietostamme, että joulupäivänä syötiin appivanhempien luona perinteistä täytettyä kalkkunaa. Kyllä muuten maistui. Kalkkunassa täyte on se juttu! Siihen laitetaan kastanjoita, pinjansiemeniä, naudan jauhelihaa, broilerin sisälmyksiä, tomaattia, yrttejä ja mausteita. Lohkoperunat kypsyvät siinä kyljessä ja imevät herkkuaromeja sisäänsä. Mmmm. Ehkä sitten ensi vuonna laitan itse.

Joulurauhaa kaikille!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: