Skip to content

Penninkulman talviset salaatit

tammikuu 3, 2012

Joulu tuli ja meni, ja lennähdin Suomeen ennen vuodenvaihdetta. Tapani-myrsky oli ennättänyt ennen minua, ja Tapanin jälkeen ennen minua ehtivät onneksi sähkötkin. Tuliaistoiveena oli kuitenkin edelleen, että toisin mukanani pieniä öljylamppuja. Eihän sitä koskaan tiedä.

Sittemmin olen täällä vanhempien luona ratsannut kaappeja kysellen, että mitä pitäisi syödä pois? Pakastimeen pitää tietysti saada tilaa, joten otin kesällä kasvatettuja pensaspapuja sulamaan. Kananmunia tuntuisi riittävän, joten munasalaatinkin teko voisi olla tarpeen!

Peräti yksinkertainen papusalaatti

Noin 500 g pensaspapuja

Loraus hyvää oliiviöljyä

Toinen loraus (hunaja)balsamicoa

1-2 valkosipulinkynttä murskattuna

Mustapippuria myllystä

Suolaa

Jos pavut ovat hurjan pitkiä, katkaise ne kahtia. Kiehauta pavut kypsiksi, aikaa siihen menee vain 2-5 minuuttia.

Valuta kypsät pavut ja kaada kulhoon. Lisää loput aineet. Anna makujen vetäytyä vähintään puoli tuntia tai mieluusti enemmänkin. Siinäpä se (vegaani)resepti oli!

Eiersalat von Penninkulma eli munasalaatti Penninkulmalaisittain

6 kananmunaa (tai paljonko ylimääräisiä munia nurkissa pyörii)

Noin 2 dl hyvää majoneesia

2-3 tl sinappia

Tiraus balsamicoa tai viinietikkaa

Valkopippuria myllystä

Suolaa

Kapriksia, jos kaapista löytyy

Keitä munat koviksi. Tee sillä aikaa majoneesikastike koko ajan maistellen. Jos kastike on liian paksua, ohenna maidolla tai jogurtilla. Jos sinulla on kapriksia kaapissa, lisää mukaan kastikkeseen tai laita salaatin koristeeksi.

Jäähdytä ja kuori kypsät munat ja siivuta munaleikkurilla.

Asettele kananmunasiivuja tarjoiluastiaan ja ripottele päälle suolaa makusi mukaan. Rouhaise välillä valkopippuria myllystä, mutta älä liioittele. Puolessa välissä munia lusikoi päälle puolet majoneesikastikkeesta. Jatka siivujen asettelua ja suolaamista ja lisää viimeiseksi loput kastikkeesta.

Jos on oikein kiire, unohda siivujen asettelu ja murskaa ne haarukalla majoneesikastikkeen sekaan. Jos teet salaatin kesällä, lisää mukaan silputtua ruohosipulia, niin tulee niitä antioksidanttejakin!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: