Skip to content

Sadepäivän kantarellikeitto

heinäkuu 15, 2012

Kesäloma ja heinäkuun sateinen sunnuntai Suomessa. Kasvimaalta saa juuri ja juuri salaattia, kasvihuoneesta löytyy kypsiä kurkkuja, mutta tomaatitkin antavat vielä enimmäkseen odottaa itseään. Juuri sopiva hetki kurkistaa pakkaseen ja ottaa esille edellisen kesän makuja. Kanttarelleja ja pinaattia. Niistähän keitto syntyy!

Kantarelli-pinaattikeitto (2-3 hengelle)

1 sipuli

1 dl pakastettua pinaattia

1 dl kanttarelleja, pakkasesta nekin

2 dl kermaa

1 l vettä

Voita kuullottamiseen

Suolaa, valkopippuria, lipstikkaa

Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi voissa kattilan pohjalla. Heitä kantarellit mukaan sipulin seuraksi ja freesaa, kunnes neste on haihtunut. Lisää vielä pinaatit ja pyörittele niitäkin voissa niin, että imevät mukaan herkullisia makuja.

Kaada vedenkeittimestä kuuma vesi kattilaan, lisää suola, ropsaus kuivattua lipstikkaa ja pyöräytä valkopippuria myllystä. Anna kiehua muutama minuutti. Lopuksi lorauta mukaan purkillinen kermaa. Suurusta.

Tarjoile keitettyjen kananmunien, ruisleivän ja piimän kanssa. Nauti rakkaiden ihmisten seurassa!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: